A avestruz é un ave corredora da familia dos estruciónidos, non voa e é a ave máis grande que existe, pode acadar os 3 metros e pesar 180 kg. Cando nacen, as avestruces miden entre 20 e 30 cm de altura e pesan 900 kg.
É orixinaria de África, vive en chairas abertas, formando grupos nas sabanas e nos desertos, onde a súa altura lles permite avistar os posíbles depredadores que a poidan atacar. Pode coller velocidades de máis de 70km por hora e se se atopa acorralada ataca e usa as poutas, como paxaro que é, como arma de defensa.
Aniña no chan e os seus ovos son os de maior volume de tódalas aves, poden medir 20 cm de longo. Cada femia pon ata doce ovos e varias no mesmo niño. Cando os ovos se abren, o macho faise cargo das crías.
EVA


Vexo que a Eva gústanlle moito os animais.
ResponderEliminar